Anasayfa > yemek tarifleri > havuçlu kek nasıl yapılır

havuçlu kek nasıl yapılır

Günlük hayatta tüketmemiz gereken ve çoğu zaman tüketmeyi unuttuğumuz bir sebzedir havuç. Göz sağlığımız için çok önemli bir sebze. Büyükler olarak bu sebzeyi yemeklerimize ve tatlılarımıza katabiliriz. Çok güzel bir kek tarifimiz var. Tadı da çok hoş. Denemenizi isterim.

Tatlımız İçin Gereken Malzemeler
2 su bardağı havuç rendesi
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
4 yumurta
1/2 su bardağı süt
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
1 bardak ceviz
2 tatlı kaşığı tarçın

Havuçlu Kek Tatlımızın Hazırlanışı ise şöyle;
Yumurtaları ve şekeri beyazlaşıncaya kadar 10 dakika çırpıyoruz. Süt, sıvı yağ, tarçın, kakao’yu ve rendelenmiş havucu da ekliyoruz. Karıştırıyoruz. Un ve kabartma tozu da ekleyip karıştırmaya devam edyoruz. Hazırladığımız karışımı yüzeyini yağladığımız kek kalıbına döküp 170 derece fırında 40-45 dakika pişiriyoruz. Pişirme esnasında ilk 20 dakika fırınımızın kapağını açmıyoruz ki kekimiz iyi pişsin, afiyet olsun !

  1. Henüz yorum yapılmamış.
  1. No trackbacks yet.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: